Home - Nytt - Index A till Ö - EMU-skeptiker - Statsvetare - Medborgare mot EMUSören Gyll

Mer om Svenskt Näringsliv, där Sören Gyll är styrelseordförande

Ebba Lindsö: "Det stämmer att jag har gjort skeptiska uttalanden om EMU"
SN-ordföranden Sören Gyll: "Jag är säker på att Ebba Lindsö kommer att ta ställning till EMU på ett mycket sakligt sätt, bara hon får tid på sig". DI 17/3 2003


Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv gjorde en brakförlust på över 1,7 miljarder kronor förra året. Samtidigt gav ordföranden Sören Gyll sin VD Göran Tunhammar en halv miljon kronor i extra ersättning för hans arbete under 2002.
Dagens Industri 22/5 2003Sören Gylls bolag i konkurs
DI 2002-08-09

Industrivärden och Sören Gylls reklamföretag DHJ Media har gått i konkurs efter att ha bränt mer än en kvarts miljard kronor. I stället för att avveckla bolaget under ordnade former valde huvudägarna att låta fordringsägarna ta smällen. Investeringar på mer än en kvarts miljard kronor går upp i rök.

Full text


Sören Gyll manar till nationell samling
DI 2001-11-29
Svenskt Näringslivs ordförande Sören Gyll är starkt oroad över det svenska företagsklimatet. "Vi håller på att förlora den här tävlingen", säger han. Sören Gyll manar till nationell samling och bjuder in politikerna, facket och andra i näringslivet till en dialog för att rädda industrin kvar i landet.

Sveriges ras i tillväxtligan från 1970-talet och valutans försvagning är lätt att översätta i pengar. "Vi låg 1970 på fjärde plats i tillväxtligan. I den senaste mätningen jag har sett var vi på 17e plats. Skulle vi ha behållit vår plats som fyra i dag skulle varje familj i landet förmodligen haft 5.000 kronor netto mer i månaden."

"Jag är en oerhört blågul gubbe i botten, så det gör riktigt ont i mig varje gång jag ser en utflyttning."

Full text

Källa: The Economist March 15th 2001


Sören Gyll: Östutvidgningen bra för freden och tillväxten

En snabb östutvidgning av EU är viktig av olika anledningar. Ett argument är naturligtvis freden, ett annat är att en utvidgning skapar ekonomisk tillväxt till nytta för oss alla. De nu aktuella ansökarländerna skulle ge EU 170 miljoner nya konsumenter, säger Sören Gyll, som är ordförande i Svenskt Näringsliv.

Mer om freden


Näringslivet vill ha skatteharmonisering inom EU och EMU-medlemskap

Näringslivet, med Industriförbundets ordförande Sören Gyll i spetsen, har satt sin egen agenda inför Sveriges ordförandeperiod. De anser precis som regeringen att en utvidgning av EU är ett högprioriterat område, men lyfter även fram andra viktiga frågor. I en intervju med Finanstidningen Direkt 2001-01-19 poängterar Sören Gyll tre områden som särskilt viktiga för att stärka företagsamheten:

"Sverige bör gå med i EMU och EU måste revidera sitt regelverk. Dessutom är det viktigt att skatterna harmoniseras".


Brussels retreats on tax plans Financial Times, January 24, 2001

13 miljarder och några direktörer (SAF) 2000-11-08

Pehr G Gyllenhammar

Industriförbundets Euro-sida

Början på sidan

Tillbaka till startsidan