nejtillemu.comLena Ek


Lena Ek sitter i Europaparlamentet för Centerpartiet.
Lena är ordinarie ledamot i industri-, forsknings- och energiutskottet samt
är ersättare i miljöutskottet och utskottet för kvinnors rättigheter.
Läs mer här


– Vi var för det förra förslaget och vi anser forfarande att det behövs ett nytt fördrag, som bör innehålla de centrala delarna från det förra förslaget. Det svenska beslutet kan tas av riksdagen, säger Anders Wijkman, EU-parlamentariker från kristdemokraterna.
Mats Hallgren, SvD Nyhetsplats 2/9 2006

Denna uppfattning, med smärre variationer, har också folkpartiets Cecilia Malmström, moderaternas Gunnar Hökmark och centerns Lena Ek.

– Fördraget blir en av de stora EU-politiska frågorna under vår nästa mandatperiod. Och Sverige är ju EU-ordförande under hösten 2009, säger Gunnar Hökmark.

Full text


LO-kongressen var klarsynt. Buffertar behövs som skydd för något som är känsligt och värdefullt mot stötar och skador.
Nils Lundgren tillsammans med centerns Lena Ek
Publicerad i Göteborgs-Posten 4 april 2003

- Om EMU är ett sådant stabilt och framgångsrikt projekt, varför behövs då buffertfonder eller överskott i statsfinanserna som säkerhet?
Eurozonens djupa ekonomiska kris visar att EMU är ett riskprojekt, säger riksdagsledamot Lena Ek, vice ordförande i Europa ja - euro nej och ledare för centerpartiets Nej till EMU-kampanj.

Pressmeddelande 5/3 2003

Ja till Euron blir en rejäl skattehöjning
Lena Ek, centerpartiet 4/3 2003


Ja till Euron blir en rejäl skattehöjning
Lena Ek, centerpartiet 4/3 2003

Bosse Ringholm viker sig för LO:s krav på buffertfond, som riskerar medföra ökat statligt ägande och bidra till ett förstatligande av svenskt näringsliv. Som tack för LO-stödet i valrörelsen 2002 och för kommande stöd i EMU-omröstningen, förlänas nu än mer politiskt makt åt LO. Det blir tuffa skattehöjningar för både löntagare och arbetsgivare, för att få ihop kapitalet till en buffertfond

Sverige ska behålla kronan och Riksbankens självständighet och vi ser ingen anledning att byta vår krona mot euron. Vi ska inte lämna från oss ränteverktyget som är det viktigaste och snabbaste instrumentet för att reglera ekonomin. Den självständiga Riksbank har på ett bra sätt klarat detta de senaste åren. Prisutvecklingen har varit relativt stabil. Det tjänar företag, löntagare, ja hela svenska folket på.

- Att lämna över makten att besluta över räntan till ECB är en uppenbar risk eftersom deras uppgift är att sätta en räntenivå utifrån vad hela euroområdet behöver, som passar alla EMU-länder.

Mer om Buffertfonder

Full text


Början på sidan

Tillbaka till startsidan